Favorite wines
/

Die Weinmacher

 

Deel uw recept om mee te doen aan de wedstrijd en win een reis naar Die Weinmacher wijngaarden in Pfalz!


Klik op Weissburgunder en Spatburgunder om de orde!!


Vul het formulier onderaan deze pagina in om deel te nemen.


ONTDEK ONZE HEERLIJKE RECEPTEN VOOR PASEN EN DE FEESTDAGEN, OM TE GENIETEN MET ONZE WEISSBURGUNDER EN SPÄTBURGUNDER CHARACTÈRE!


Wat is er mooier dan uw dierbaren met Pasen te verrassen met heerlijke, gemakkelijk te bereiden gerechten.


De wijnmaker van de wijngaard Die Weinmacher, in de prachtige regio Pfalz in Duitsland, heeft een voortreffelijke combinatie van eten en wijn voor ons gemaakt om zijn prachtige Charactere Weissbugunder en Spätburgunder wijn het beste te proeven.


We wensen u een mooie lente en fijne feestdagen toe met uw dierbaren.  Met een warme groet uit de Pfalz! Wees altijd welkom om ons te bezoeken!

 

DOE MEE!!!.. EN WIN EEN REIS NAAR PFALZ DOOR MET ONS UW BESTE RECEPT VOOR DEZE WIJN TE DELEN!

C Van D
04-04-21 12:11:40
Omdat ik graag met volle teugen geniet,
is Die Weinmacher mijn favoriet!
Heerlijke wijn, niet in een gerecht, maar puur;
ultiem genot van het beste der natuur!
Want liefde, geluk en een goed glas wijn,
doen een ieder blij en vrolijk zijn!
B Harberts
20-03-21 19:06:02
Fondue van cheddar en gruyère kaas (4 personen)

400 ml witte wijn
200 g geraspte gruyère
300 g geraspte cheddar
2 el maizena
1 el citroensap
2 el water
2 zongedroogde tomaten
3 bosuien
1 bloemkool
100 g knoflookolijven zonder pit
250 g cherrytomaten
1 pak soepstengels


1. Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de maizena los met het citroensap en water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 min. doorkoken tot hij is gebonden.

2. Snijd de zongedroogde tomaat fijn, de bosui in dunne ringetjes en de bloemkool in kleine roosjes. Roer de gedroogde tomaat door de kaasfondue. Breng op smaak met (zout en) peper. Bestrooi de fondue met bosui en zet hem op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de stukjes bloemkool, olijven, tomaten en de stoepstengels in de fondue.


Eet smakelijk!
E. A. de Jonge
08-01-21 21:02:38
Hachis parmentier van sucade.
Fruit 1 sjalot en 2 tenen knoflook en voeg
500 gr sucade, gekruid met peper en zout en kruidnagel poeder, in stukken toe, braad het vlees rondom aan. Blus af met een scheut balsamico en voeg enkele laurier blaadjes, kruidnagels en scheutje agave siroop of een schepje suiker toe. Leng vervolgens aan met wat water en zet het in een voorverwarmde oven op 90°C. Voeg eventueel een, stukje, verkruimelde bouillonblok toe. Laat minstens 5 uur staan zodat het vet van de sucade als het ware smelt. Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Voeg 1 á 2 eetlepels geraspte extra pure chocolade toe en roer goed door.
Beleg de bodem van een cocotte met een laagje vlees en dek af met een luchtige puree. Leg op de puree wat roomboter en wat kruimeltjes paneermeel.Plaats de cocottes voor een half uur in een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer met zelfgemaakte stoofperen of appelcompote.
Tonen: 5  10