Favorite wines
/

Die Weinmacher

 

Deel uw recept om mee te doen aan de wedstrijd en win een reis naar Die Weinmacher wijngaarden in Pfalz!


Klik op Weissburgunder en Spatburgunder om de orde!!


Vul het formulier onderaan deze pagina in om deel te nemen.


ONTDEK ONZE HEERLIJKE RECEPTEN VOOR PASEN EN DE FEESTDAGEN, OM TE GENIETEN MET ONZE WEISSBURGUNDER EN SPÄTBURGUNDER CHARACTÈRE!


Wat is er mooier dan uw dierbaren met Pasen te verrassen met heerlijke, gemakkelijk te bereiden gerechten.


De wijnmaker van de wijngaard Die Weinmacher, in de prachtige regio Pfalz in Duitsland, heeft een voortreffelijke combinatie van eten en wijn voor ons gemaakt om zijn prachtige Charactere Weissbugunder en Spätburgunder wijn het beste te proeven.


We wensen u een mooie lente en fijne feestdagen toe met uw dierbaren.  Met een warme groet uit de Pfalz! Wees altijd welkom om ons te bezoeken!

 

DOE MEE!!!.. EN WIN EEN REIS NAAR PFALZ DOOR MET ONS UW BESTE RECEPT VOOR DEZE WIJN TE DELEN!

KEVIN MATTERS
24-04-21 18:21:38
AUBERGINE LASAGNE
ingrediënten:
- 2 aubergines
- olijfolie
- 500gr kalfsgehakt
- kleine ui, in stukjes
- teentje look, geplet
- 250 gr champignons, in plakjes
- handje basilicum
- 2 tl oregano
- 400 gr tomatenpulp
- 80 gr tomatenpuree
- 2 dl passata
- 1 scheut Ketchup
- 2 laurier blaadjes
- likje Sambal of chilisaus
- 2 dl rode wijn
- 250 gr ricotta of cottages cheese
- 1 ei
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 150 gr geraspte kaas ( ovengratin)
- 250 gr mozzarella
Bereiding
1)verwarm de oven voor op 180°. Maak aubergines schoon en snij in plakken van +/- 0,5 cm. Leg deze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en wat zout. 20 min in de oven en daarna laten afkoelen.
2)verwarm wat olijfolie in hapjespan, voeg ui en knoflook toe en bak +/- 3 min tot ui glazig wordt.
3) voeg gehakt tot en bak 5 min gaar. Voeg dan de champignons toe en dat deze 3 min mee. Voeg ook de kruiden toe.
4) schep de geconcentreerde tomatenpuree bij het gehakt. Roer en laat meebakken.
5) schenk de rode wijn in de pot en roer de aanbaksels los. Laat de alcohol verdampen en de wijn deels inkoken. Doe er daarna de tomatenblokjes en passata bij.
6)voeg laurierblaadjes,sambal en een snuifje zout toe.
7) laat 15 min pruttelen op een zacht vuur
8)meng in een grote kom, de ricotta,ei en 25 gr Parmezaanse kaas.
9)schep in een ovenschaal een bodem gehaktvulling. Leg een paar plakken aubergine overheen en besmeer deze met ricottasaus. Bestrooi de plakken met wat geraspte kaas en Parmezaanse kaas. Herhaal deze stap tot je ingrediënten op zijn.
10) leg oven op enkele stukken mozzarella.
11)plaats je ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 35 min.
Smakelijk
L. van Sleeuwen
12-04-21 22:35:16
150 gram orzo
450 gram verse spinazie
2 eetlepels boter, plus klein klontje voor het afmaken
4 teentjes knoflook, 2 gepeld en gekneusd, 2 gepeld en gesnipperd
1 eetlepel olijfolie
1 à 2 sneedjes oud brood, fijngehakt
Een scheutje witte wijn
500 ml groentenbouillon
1 citroen, rasp en sap
100 ml kookroom
50 gram geraspte parmezaan, plus extra voor garneren
1 burrata, doormidden gesneden
peper
zout

Bereiding:

STAP 1
Zet de burrata alvast klaar buiten de koelkast. Dan is deze niet zo koud als je gaat eten.
STAP 2
Doe het brood met de olijfolie in de pan. Voeg 2 teentjes knoflook in z’n geheel toe aan de pan. Laat roosteren tot de kruimels lichtbruin en knapperig zijn. Zet apart.
STAP 3
Laat de spinazie in delen slinken in een pan op middelhoog vuur. Haal uit de pan en zet apart.
STAP 4
Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de fijngesneden knoflook toe. Roer dit 1 minuut en voeg dan de orzo toe. Schep de orzo om totdat het licht aangebakken is, dit duurt ongeveer 3 minuten.
STAP 5
Blus af met DE WIJN! Voeg de citroensap en rasp toe plus de helft van de bouillon en roer door. Als het vocht bijna helemaal is opgenomen, kan je de rest van de bouillon erbij gieten. Laat ongeveer 5 tot 10 minuten op zacht vuur koken en roer zo nu en dan door.
STAP 6
Als de orzo bijna gaar is, voeg je de kookroom, parmezaan en eventueel het klontje boter toe. Roer door en voeg dan de spinazie toe (let op: laat het vocht dat in de tussentijd vrij is gekomen achterwege).
STAP 7
Serveer de orzo met de parmezaan, het broodkruim en de burrata.

Mijn favoriet! Smakelijk
Isabel Ruiz
11-04-21 15:39:54
Ovenpannetje met coquilles

Benodigdheden ( 6 personen)
12 coquilles,
50g garnalen
250g mascarpone
2 tomaten
1 prei
1 sjalot
1 teenje look
1tl tomatenpuree
2el Die Weinmacher
2el olijolie
Paprikapoeder
Tijm
Oregano
Peper, zoet
Gemalen kaas
Stokbrood

Voorereiding
Groenten schoonmaken, spoelen en versnijden, Gepelde en ontpitte tomaten in blokjes, sjalot en look snipperen, basilicum hakken, prei en dunne ringen.
Coquilles drogen
Bereiding
Sjalot en look fruiten in olijfolie.
Prei toevoegen en laten stoven.
Voeg de wijn Die Weinmacher, paprika poeder, tijm, oregano en tomatenpuree toe en laat even sudderen.
Roer er de mascarpone door.
Bak de coquilles in hete olijfolie en kruid ze met peper en zout.
Meng de garnalen, basilicum en tomatenstukjes onder de saus en breng op smaak.
Verdeel de coquilles over beboterde schelpen of ovenshaaltjes. Verdeel er de saus over. Bestrooi met kaas.

Smakelijk!
Marianne Scholten
06-04-21 11:32:29
Hartige gevulde Palatschinken:

BESLAG:
200 gr bloem
2,5 dl melk
250 gr kwark
3 eieren
Snuf zout
Tijmblaadjes
Roomboter

VULLING:
70 ml olijfolie
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook geperst
1 winterpeen fijngesneden
1 stengel bleekselderij fijngesneden
750 gram half om half gehakt
Blaadje van 1 bosjes salie
250 ml witte wijn
250 ml kippenbouillon
3 blikken tomatenblokjes van 400 gr.
Bol Mozzarella
Geraspte Parmezaanse kaas

BESLAG PALATSCHINKEN:
Splits de eieren in dooiers en eiwitten. Roer de dooiers met de bloem, kwark, melk, tijmblaadjes en zout met tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Smelt wat boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken lichtbruin en gaar.

Verwarm de oven op 200 °C.

VULLING:
Verwarm 50 ml olijfolie in een braadpan op matig vuur.
Fruit de ui, knoflook, peen en bleekselderij tot ze zacht zijn. (10 min.)
Zet het vuur hoger en voeg gehakt toe.
Ruw het gehakt bruin bruin.
Voeg wijn en helft salieblaadjes toe ( in stukjes). Laat het zachtjes inkoken tot de helft.
Voeg bouillon en 2 blikken tomatenblokjes toe en roer door . Laat het op een matig vuurtje een half uur zachtjes doorkoken. Het is klaar wanneer het mengsel dik en ingekookt is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel gelijkmatig een schep gehaktmengsel over het flensje en rol het op. Leg het flensje met de naad naar beneden in een ovenschaal. Herhaal dit voor ieder flensje.

Verdeel het laatste blik tomatenblokjes over de flensjes in de ovenschaal en verdeel stukjes mozzarella en de overgebleven salie hierover. Besprenkel met een eetlepel het restant olijfolie erover en bestrooi met zout en peper.
Zet de Hartige gevulde Palatschinken 25 min. in de oven tot het goudbruin is en de saus borrelt.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Esther van Koert
05-04-21 09:36:36
SPAGHETTI MET WITT

200g spaghetti
1 ui
1 teen knoflook
1 prei
250 ml Weissburgunder
Zeezout
Vers gemalen peper
2 verse worsten
Verse peterselie
Parmezaanse kaas
10g boter

Haal de schil van de ui en de knoflook en snij beide ingrediënten in stukken. Snij het velletje van de worsten open en haal het worstvlees eruit. Snij de prei in dunne ringen en was deze vervolgens grondig schoon.

Verwarm de boter in een koekenpan en als de boter heet is, doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak de worsten hard aan, zodat deze snel bruin en knapperig worden. Draai het vuur daarna op zacht en begin met de saus van prei en witte wijn.

Verwarm ook wat boter in een andere koekenpan, maar doe hier de ui en knoflook in. Fruit beide ingrediënten ongeveer 2 minuten. Daarna doe je ook de prei erbij samen met vers gemalen peper en zeezout. Bak de prei 5 minuten mee en blus de inhoud van de koekenpan af met de witte wijn.

Laat de koekenpan op ongeveer 70% van het vermogen staan, zodat de prei snel gaar kookt en de witte wijn langzaam inkookt. Als de wijn nagenoeg niet meer aanwezig is, haal je de pan van het vuur. Doe de inhoud van de koekenpan in een staafmixer of keukenmachine. Zet het apparaat aan, zodat er een mooie gladde saus ontstaat van de wijn en de prei. Proef de saus vervolgens en desgewenst kun je nog extra peper en zeezout toevoegen voor meer smaak.

Zodra je met de saus begint, zet je de alvast een pan water op voor de spaghetti. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan en voeg ook gelijk een eetlepel zeezout toe. Kook de spaghetti 'al dente', beetgaar, dit betekent dat de pasta nog een lekkere bite heeft. Zodra de textuur van de spaghetti goed is, giet je de pasta af en doe je deze weer in de pan. Doe eerste de worst met het vet uit de pan bij de spaghetti en roer daarna ook de saus van de witte wijn en prei er doorheen. Hierdoor voorkom je dat de spaghetti gaat plakken.

Serveer de spaghetti en garneer met wat verse peterselie.

Genieße dein Essen und Prost!
C Van D
04-04-21 12:11:40
Omdat ik graag met volle teugen geniet,
is Die Weinmacher mijn favoriet!
Heerlijke wijn, niet in een gerecht, maar puur;
ultiem genot van het beste der natuur!
Want liefde, geluk en een goed glas wijn,
doen een ieder blij en vrolijk zijn!
B Harberts
20-03-21 19:06:02
Fondue van cheddar en gruyère kaas (4 personen)

400 ml witte wijn
200 g geraspte gruyère
300 g geraspte cheddar
2 el maizena
1 el citroensap
2 el water
2 zongedroogde tomaten
3 bosuien
1 bloemkool
100 g knoflookolijven zonder pit
250 g cherrytomaten
1 pak soepstengels


1. Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de maizena los met het citroensap en water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 min. doorkoken tot hij is gebonden.

2. Snijd de zongedroogde tomaat fijn, de bosui in dunne ringetjes en de bloemkool in kleine roosjes. Roer de gedroogde tomaat door de kaasfondue. Breng op smaak met (zout en) peper. Bestrooi de fondue met bosui en zet hem op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de stukjes bloemkool, olijven, tomaten en de stoepstengels in de fondue.


Eet smakelijk!
E. A. de Jonge
08-01-21 21:02:38
Hachis parmentier van sucade.
Fruit 1 sjalot en 2 tenen knoflook en voeg
500 gr sucade, gekruid met peper en zout en kruidnagel poeder, in stukken toe, braad het vlees rondom aan. Blus af met een scheut balsamico en voeg enkele laurier blaadjes, kruidnagels en scheutje agave siroop of een schepje suiker toe. Leng vervolgens aan met wat water en zet het in een voorverwarmde oven op 90°C. Voeg eventueel een, stukje, verkruimelde bouillonblok toe. Laat minstens 5 uur staan zodat het vet van de sucade als het ware smelt. Het vlees is klaar als het uit elkaar valt. Voeg 1 á 2 eetlepels geraspte extra pure chocolade toe en roer goed door.
Beleg de bodem van een cocotte met een laagje vlees en dek af met een luchtige puree. Leg op de puree wat roomboter en wat kruimeltjes paneermeel.Plaats de cocottes voor een half uur in een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer met zelfgemaakte stoofperen of appelcompote.
Tonen: 5  10